https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De vakantie van burgemeester Rita Demaré: “Er ligt al een boek klaar”

Rita Demaré. (foto JT)
Rita Demaré. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Na een hectisch jaar ligt nu ook voor de burgemeesters een welverdiende vakantie in het verschiet. “Het zal deugd doen om het wat rustiger aan te doen. Er ligt al een boek klaar en ook een studiereis staat op de planning”, vertelt Rita Demaré, burgemeester van Hooglede.

De steeds veranderende coronaregels zorgden voor de nodige stress en heel wat vragen van de eigen inwoners. De cijfers gaan alvast de goede kant uit met momenteel geen enkele besmetting binnen de gemeente en een vaccinatiegraad van boven de 85 procent. Burgemeester Rita Demaré (CD&V) kan dus met een gerust gevoel de vakantie in. “Ik kijk er wel naar uit,” opent de burgemeester die sinds 2013 aan het bewind is. “Het zal deugd doen om het wat rustiger aan te doen, om een trager ritme aan te houden. Er ligt zelfs al een boek klaar van Pascale Petralia.”

Grote reisplannen zijn er niet. De man van Rita Demaré is geen grote fan van buitenlandse reizen. “Het enige wat momenteel op de planning staat, is een uitstap van een drietal dagen eind augustus. Samen met mijn echtgenoot en de raad van bestuur van de REO Veiling trekken we op studiereis naar Hoogstraten met als doel wat dingen op te steken die ook onze eigen werking ten goede kunnen komen. Voor de rest zal er ook nog wel tijd zijn voor af en toe een daguitstapje.

zorgen voor kleinkind

“Sowieso is de zomer wel een lastige periode met veel werk thuis. Elke donderdag zal ik ook de zorg van mijn kleinkind op me nemen. Leuk om dan eens niet bezig te moeten zijn met het beantwoorden van mails en het plannen van vergaderingen. In november staat dan een weekendje gepland met het gezin, dat oorspronkelijk vorig jaar voorzien was. Daar kijken we wel erg naar uit. Ik ben vooral blij dat we stilaan weer onze normale levens kunnen oppikken. Het zal deugd doen om opnieuw mensen tegen te komen en een echt babbeltje te kunnen doen in plaats van via e-mail.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.