De vakantie van burgemeester Ivan Delaere: “Nog geen reisplannen”

Ivan Delaere. (foto JG)
Ivan Delaere. (foto JG)
Redactie KW

De zomervakantie staat voor de deur en dus begint bij iedereen de reismicrobe te kriebelen. Pittems burgemeester Ivan Delaere (CD&V) heeft echter nog geen reisplannen.

“Nu je de vraag zo stelt moet ik toegeven dat ik nog niet echt over de vakantie nagedacht heb”, vertelt burgemeester Ivan Delaere. “Mijn vaccinatie zal daar zeker een rol in spelen. Ik was in mijn gezin de eerste om gevaccineerd te worden, maar doordat ik AstraZeneca kreeg zal ik maar aan het begin van de vakantie de tweede prik krijgen. Voeg daarbij nog de extra 14 dagen die je sowieso moet wachten om een digitaal coronacertificaat te krijgen en ik mag pas midden juli aan reizen beginnen te denken. Ik ben overigens absoluut geen globetrotter, maar hou het eigenlijk liever dicht bij huis. Ik ga zeer graag naar onze Belgische kust, maar ik vrees dat die dit jaar, doordat heel wat mensen nog wat weigerachtig staan tegen verre reizen, echt wel overbevolkt zal zijn. En aangezien de pandemie zeker nog niet ten einde is probeer ik nog altijd zo veel mogelijk drukke plaatsen te mijden.”

“Ik moet wel toegeven dat ik wel wat rust zou kunnen gebruiken. Een anderhalf jaar zoals het voorbije kruipt echt wel in je kleren. Enerzijds was er de voortdurende bezorgdheid over de burgers en de mensen in het woon-zorgcentrum en anderzijds voelde ik mij vaak machteloos omdat ik, door de steeds weer veranderende regels, op veel vragen ook geen antwoord kon geven.”

Wandelingen

“Ik ben, zoals veel mensen, het voorbij jaar beginnen te wandelen en ik mag toch wel zeggen dat het een echte hobby geworden is. Ik probeer tweemaal in de week en op zondagvoormiddag een wandeling van tussen de 10 en 15 km te doen en heb gemerkt dat je om mooie streken te zien echt niet naar het buitenland moet gaan. Ik denk dus dat ik tijdens de vakantie wat meer zal wandelen en wie weet valt er nog een lastminutereisje uit de bus.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.