De vakantie van burgemeester Greet De Roo: “Genieten van de kinderen en kleinkinderen”

Greet De Roo. (foto WV)
Greet De Roo. (foto WV)
Redactie KW

Voor de tweede zomer op rij zal burgemeester van Ruiselede Greet De Roo niet echt de vakantie krijgen waarop ze ongetwijfeld had gehoopt. Vorig jaar staken de coronapandemie en een verhuizing stokken in de wielen, dit jaar moet haar man revalideren na een operatie. Maar de burgemeester verliest de moed niet.

Het meubilair staat ondertussen netjes op z’n plaats in de nieuwe woonst, na de verhuizing van de boerderij in de Bruggestraat naar de gerenoveerde woning in de Tieltstraat. En de coronabesmettingscijfers zijn fel gedaald en de versoepelingen in de reglementering zijn ingetreden. Dan mag je toch uitkijken naar een fijne vakantie? Helaas.

Het noodlot sloeg toe op de boerderij: tijdens de verbouwingswerken aan een stalling viel zoon Willem-Jan door het dak en diende gehospitaliseerd te worden. Bovendien moest haar man dringend worden geopereerd aan de rechterknie (linkerknie volgt) en is hij dus ook voor enkele maanden buiten strijd.

Toch heeft de burgemeester zich voorgenomen om te genieten van elk vrij moment, zoals een etentje met de kinderen en kleinkinderen, of met vrienden een terrasje doen in de gemeente. “Mijn man Raf en ik stammen af uit een grote familie. Een familiebezoekje is dus altijd welkom. Samen kunnen we ook genieten van een wandeling in de mooie Ruiseleedse bossen aan de Krommekeer en de Visserij.”

Koeien melken

Meer plannen heeft Greet De Roo niet. “Graag had ik een reisje gemaakt naar het mooie Firenze, waar ik dan naar hartenlust samen met mijn zus de mooie culturele gebouwen kan bekijken. We zien nog wel wat op ons afkomt of uit de lucht valt. Voorlopig hou ik het bij mijn huishouden, het melken van de koeien op de boerderij en in het weekend samen met de kleinkinderen genieten van de kermis op het marktplein en de festiviteiten in het park.” (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.