https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De vakantie van burgemeester Dirk Sioen: “Nooit meer dan drie dagen weg”

Burgemeester Dirk Sioen kan zich best ontspannen in de nabijheid van bloemen en planten. (foto ZB)
Burgemeester Dirk Sioen kan zich best ontspannen in de nabijheid van bloemen en planten. (foto ZB)
Redactie KW

Verre reizen zijn aan burgemeester van Zonnebeke Dirk Sioen (65) niet besteed. Na een drietal dagen verlangt hij al opnieuw naar zijn gemeente

“Volgende week al trekken we er een drietal dagen op uit”, vertelt burgemeester Dirk Sioen. Samen met zijn echtgenote Monique Talpe, dochter Nathalie, schoonzoon Pedro Calis en de kleinkinderen Elise (9) en Louis (5) trekt hij naar de Opaalkust. “Iets gaan bekijken, een wandeling maken, lekker eten, samen met de familie, meer moet dat niet zijn.”

“Deze familie-uitstap doen we elk jaar. Verder trekken we er nog een tweetal keer op uit voor een drietal dagen met vrienden, meestal naar een B&B of hotelletje in Frankrijk, Moezelstreek, Zwarte Woud, Nederland enz. Ook tripjes in eigen land vind ik wel leuk. Verre reizen van meer dan drie dagen trekken me echt niet aan. Na meer dan drie dagen heb ik al heimwee naar Zonnebeke en voel me schuldig als ik er niet ben.”

Dirk Sioen is met zijn 65 jaar met pensioen, zijn dochter en schoonzoon hebben het bedrijf overgenomen. Dirk is een echt politiek ‘dier’ na acht jaar burgemeesterschap, dertien jaar schepen en negen jaar raadslid, maar de groenteboer in Dirk blijft bestaan.

Politiek en groenten

“Elke dag ga ik nog werken en trek naar de veiling in Roeselare, dit kan ik echt niet missen. Ik ben een gelukkig mens. Ooit had ik twee hobby’s politiek en de groenteteelt en van beide hobby’s heb ik mijn beroep kunnen maken, dat is toch fantastisch. Beide beroepen brengen me veel onder de mensen.”

“Het werk op het veld ontspant mij en doet de stress verdwijnen. Elke dag vertoef ik in de natuur, ik ben een echt natuurmens. Het mooiste plekje om te vertoeven is mijn poel met vrije plantengroei.”

Andere hobby’s van de burgemeester zijn een partijtje kaart of biljart en hij rijdt ook graag, samen met zijn echtgenote, met de fiets door zijn gemeente. “ De rust zal goed doen, want dit jaar is het echt druk geweest met die pandemie. Er waren veel meer vergaderingen en de vrees zat er wel in. Toch is het al bij al voor Zonnebeke nog meegevallen. De mensen moeten opnieuw gewoon worden aan het normale ritme.”

“Maar nu kijk ik echt uit naar ons familieweekendje.”

(Noël Vandewiele)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten