Daphne Duméry: “Ontgoocheld in Open VLD maar zonder rancune”

foto Kurt © Kurt Desplenter
Redactie KW

Afscheidnemend burgemeester Daphne Duméry (N-VA) is ontgoocheld dat Open VLD in Blankenberge niet voor haar partij koos, maar opteerde om met Vooruit een nieuwe coalitie op te zetten. “Maar ik werk mijn agenda als burgemeester verder af en zal zonder rancune de sjerp doorgeven”, zegt ze.

Dat ze, kort na de inwerkingtreding van het nieuwe decreet van de Vlaamse overheid, al meteen haar burgemeesterssjerp moet afgeven, komt voor Daphne Duméry niet als een verrassing. “Dit is al maanden bezig in Blankenberge, men heeft gewoon gewacht tot dat decreet er was. Op zich vind ik dat ook niet slecht. Liever op deze manier dan dat men de onbestuurbaarheid van de stad zou moeten vaststellen. Maar het is jammer dat Blankenberge deze trieste primeur moet krijgen. De muren in het stadhuis zullen binnenkort te klein worden om alle portretten van burgemeesters op te hangen”, klinkt het wrang.

Zonder rancune

Wat er de komende dagen en weken concreet te gebeuren staat, is ook voor burgemeester Duméry koffiedik kijken. “Men zal vandaag (maandag, LK) de nodige documenten binnenbrengen op het gemeentehuis. Vanaf acht dagen daarna kan men dan een gemeenteraad bijeenroepen om de machtswissel effectief door te voeren. Ik zal wel zien wanneer het wordt. Ondertussen ben ik dus nog minstens een week burgemeester en zal ik netjes mijn agenda afwerken. Ook de andere schepenen zullen hun dossiers op orde zetten zodat we die in alle sereniteit kunnen doorgeven aan onze opvolgers. Dat doen we zonder rancune”, zegt ze.

Lijstje

Dat Open VLD net voor Vooruit kiest – en niet voor CD&V en N-VA – steekt. “Ik vind het een ontgoochelende keuze, zeker voor de mensen in Blankenberge. Tijdens onze gesprekken met Open VLD hebben wij hen een lijstje bezorgd van zaken die wij belangrijk vinden. Ik hoop dat zoveel mogelijk van die dossiers er toch door zullen komen. In ieder geval zullen wij daar, vanuit de oppositie, heel hard op letten. Ikzelf zal nu wat meer tijd spenderen aan mijn advocatenkantoor en binnen drie jaar staan we er terug met een goeie ploeg voor de gemeenteraadsverkiezingen”, kondigt ze aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.