CD&V reikt de hand naar N-VA in Langemark-Poelkapelle: “Laat gezond verstand zegevieren”

Huidig burgemeester Lieven Vanbelleghem verliest straks wellicht zijn sjerp. © pco
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

In Langemark-Poelkapelle willen N-VA, Tope8920 en Vooruit morgen op een persconferentie een nieuwe meerderheid voorstellen. CD&V, de grootste partij van de gemeente, reikt nu alsnog de hand naar N-VA om de huidige coalitie toch verder te zetten.

“We betreuren de gang van zaken, waardoor in onze gemeente de instabiliteit is ontstaan”, klinkt het bij de CD&V-afdeling van Langemark-Poelkapelle. “We doen een oproep aan onze coalitiepartner N-VA om de coalitie met CD&V verder te zetten. In 2018 werden we verkozen als grootste partij met negen zetels. Om een goed gedragen bestuur te garanderen voor onze inwoners kozen we ervoor om met de tweede grootste partij N-VA, dat zeven zetels telt, een coalitie te vormen waarmee we samen zestien van de negentien zetels, of 73 procent van de bevolking, vertegenwoordigden.

“De inhoudelijke zaken die we nu in de pers gelezen hebben, blijven voor ons steeds voorwerp voor overleg in het college van burgemeester en schepenen. We hopen dat onze coalitiepartner het gezonde verstand laat zegevieren in het belang van alle inwoners en onze prachtige gemeente. Ondertussen ontvingen onze fractie massaal veel steunbetuigingen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.