Caroline Plets is nieuw in de gemeenteraad van Heuvelland: “Mensen helpen waar het kan”

Caroline Plets. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Caroline Plets vervangt Hilde Stragier in de gemeenteraad van Heuvelland. Caroline is afkomstig uit Izegem, maar woont reeds een aantal jaar in Dranouter. Samen met haar man, Lode Provost, baat ze het vakantiedomein Eeuwenhout uit in de Koudekotstraat.

Caroline was eerder al twee jaar lid van de OCMW-raad. “Wat me persoonlijk sterk aangreep, is dat we jongeren konden helpen om een diploma te halen. Sommige gezinnen hebben het financieel moeilijk. Als we hen kunnen helpen met een busabonnement zodat de kinderen naar school kunnen gaan, of een laptop om hun vakken te kunnen volgen, is dat een duwtje in de rug”, aldus Caroline.

Het afgelopen jaar was verder geen gemakkelijk jaar. “Chapeau voor de sociale dienst die toch enkele mensen uit Oekraïne een tijdelijke opvang heeft gegeven.”

Loopbaanonderbreking

Caroline woont nu acht jaar in Dranouter. “We kwamen wel al heel lang naar Heuvelland om vrienden te bezoeken, te wandelen met de paarden, fietstochtjes te maken en feestjes bij te wonen. We zijn al een jaar of 20 vertrouwd met Heuvelland. Na jarenlang in het buitengewoon onderwijs in Izegem gewerkt te hebben, ben ik momenteel in loopbaanonderbreking. Wel doe ik nu en dan een korte vervanging in de plaatselijke scholen om ze uit de nood te helpen bij personeelstekort.”

Aanspreekbaar

In 2018 werd Caroline gevraagd om mee te stappen met partij Gemeentebelangen. “Dat was toen een complete verrassing. Maar een onafhankelijke partij die echt bezig is met de belangen van de inwoners sprak me wel aan. Ik ben actief, ondernemend en ik kom graag onder de mensen zodat ik helpen waar het kan. Misschien dat die combinatie een springplank was om mijn steentje bij te dragen aan de gemeente. Het is ook een heel fijne manier om kennis te verwerven over Heuvelland en op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen in de gemeente”, zegt Caroline.

“Ik ben altijd aanspreekbaar voor de burgers, en zal dat ook in de toekomst zeker blijven zijn. Toerisme en lokale economie zijn mijn belangrijkste interessevelden. Momenteel is de energiecrisis de grootste uitdaging. Het is nog steeds een moeilijke stap voor mensen om hulp te vragen. Nogmaals grote bewondering voor het vele werk dat de sociale dienst uitvoert. Ik hoop verder het vertrouwen te krijgen om samen met de ploeg te werken aan de hedendaagse problematieken. Een positieve leefomgeving kunnen creëren waar het goed is om te wonen en te werken voor iedereen, daar ga ik voor.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier