Buurgemeenten houden situatie nauwlettend in de gaten na uitbraak in Houthulst

©Javier Zayas Photography Getty Images
©Javier Zayas Photography Getty Images
Bron: Belga

De buurgemeenten van Houthulst zijn extra alert nadat eerder op zondag bleek dat er meer dan 120 inwoners van de gemeente besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus. In Diksmuide is er een lichte stijging in het aantal besmettingen. “Veel jongeren uit Merkem gaan hier naar het middelbaar”, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). “We bekijken of we een centrum voor sneltests kunnen opstarten.”

In de buurgemeenten van Houthulst is voorlopig nog geen sprake van het Britse coronavirus. Diksmuide stelt een lichte stijging van het aantal besmettingen vast, maar het is nog niet duidelijk of het om de UK-variant gaat. “Normaal hebben we wekelijks tussen 25 à 35 besmettingen in onze stad, maar de afgelopen zeven dagen werden er 39 geteld”, zegt burgemeester Lies Laridon.

“Dat is geen dramatische stijging, maar uit voorzorg hebben we een culturele activiteit voor jongeren afgelast. We zijn ook in overleg met het CLB om een sneltestcentrum op te starten want veel jongeren uit de Houthulstse deelgemeente Merkem gaan naar de middelbare school in Diksmuide.”

In andere buurgemeenten werd nergens een opvallende stijging vastgesteld. In Kortemark werd kort na nieuwjaar een kleine uitbraak vastgesteld. “Toen hebben we meteen besloten om alle activiteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar te schrappen”, aldus Karolien Damman (LCP), burgemeester van Kortemark.

Blokkot gesloten

Ook het zwembad en het blokkot moest de deuren sluiten. “Maar afgelopen donderdag hebben we na een grondige evaluatie besloten om alles opnieuw te hervatten, met uitzondering van het blokkot. We houden de toestand nauwlettend in het oog”, klinkt het.

In buurgemeenten Langemark-Poelkapelle, Staden en Lo-Renige zijn er voorlopig geen of amper extra besmettingen. Ook daar volgen de burgemeesters de situatie op de voet en zal tijdig worden ingegrepen, klinkt het.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten