https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bewonersmoment voor 1.000 dagen nieuw bestuur in Oudenburg

© (Foto LIN)
Redactie KW

Dinsdag 28 september nodigt het stadsbestuur alle Oudenburgenaars uit in cc Ipso Facto voor een bewonersmoment na ar aanleiding van 1.000 dagen nieuw bestuur.

“We maken een overzicht van de belangrijkste realisaties, geven feedback over de Café Parlés van maart en we laten de inwoners ook graag zelf aan het woord”, aldus burgemeester Anthony Dumarey.

“We zijn deze bestuursperiode zeer ambitieus gestart en wisten dat er gigantisch veel werk op de plank lag. Sommige zaken konden we snel realiseren, zoals een nieuw stadslogo of de aanvang van de renovatie van de Abdijhoeve. Andere zaken vergden meer voorbereidingstijd- zoals de masterplannen voor ’t Steedje en Ettelgem – en zijn in volle uitvoering”, vertelt de burgemeester.

“Maandag 27 september is het precies 1.000 dagen dat het nieuwe bestuur aan de slag is. Daarom willen we terugblikken en met alle inwoners vooruitkijken naar onze ambitie voor de komende 1.000 dagen. Iedereen is op dinsdag 28 september om 19.30 uur welkom, mits voorlegging van de Covid Save Pass. Er komt een terugblik op wat gerealiseerd is en er wordt toelichting gegeven bij de komende plannen.”

“Minstens even belangrijk is dat we een luisterend oor bieden voor de wensen en noden van de Oudenburgenaars. We zullen tijdens dit bewonersmoment dan ook ruim de tijd nemen om de inwoners zelf aan het woord te laten en met hun inbreng verder aan de slag te gaan”, vult schepen van Participatie Tahira Malik aan.

“In het voorjaar organiseerden we vier keer het Café Parlé, één per deelgemeente, in het najaar komen de vier deelgemeentes allen samen. Deze formules zullen we jaarlijks herhalen zodat de inwoners minstens twee keer per jaar hun zeg kunnen doen.”

De meerderheid wordt in Oudenburg gevormd door Open VLD, Vooruit en N-VA. CD&V zit voor het eerst in 30 jaar in de oppositie. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.