Beernem start met kindergemeenteraad

Redactie KW

Het gemeentebestuur gaat een kindergemeenteraad oprichten. Dat is donderdag goedgekeurd op de gemeenteraad van december.

Schepen van Onderwijs Ruben Strobbe (CD&V) reageert tevreden: “Dat kinderen en jongeren leren overleggen, luisteren naar elkaar, spreken in het openbaar en toegevingen doen om tot een akkoord te komen, is een goede zaak”, zegt hij. “Via de raad zullen ze inspraak krijgen in zaken die hen aanbelangen.” De negen Beernemse scholen zullen elk twee leerlingen mogen afvaardigen in de kindergemeenteraad. Die zullen vier keer per jaar samenkomen onder het voorzitterschap van de kinderburgemeester. “Via de kindergemeenteraad kan de gemeente kinderen en jongeren betrekken bij het beleid door hen de kans te geven om hun ideeën, wensen en opmerkingen kenbaar te maken en hen inspraak te geven in zaken die hen aanbelangen. Dat is een win-winsituatie voor het bestuur en voor de kinderen en jongeren zelf”, besluiten gemeenteraadslid Roos Lambrecht en schepen Ruben Strobbe. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten