Ann Messelier (CD&V) neemt afscheid van schepencollege: “Het is tijd voor mijn gezin”

Ann Messelier (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Na 22 jaar in de Kuurnse gemeenteraad, waarvan 12 jaar als schepen, zette Ann Messelier (47, CD&V) begin deze maand een stap opzij. “Tijdens de pandemie had ik plots geen overvolle agenda meer en zat ik meer thuis, dat heeft me doen beseffen dat ik meer tijd wil voor m’n gezin.”

Hoewel Ann Messelier die als schepen om en bij de 400 koppels huwde de politiek zal missen, is het voor haar mooi geweest. Sinds begin oktober is de voormalige schepen een nieuwe weg ingeslagen waarbij ze het combineren van twee jobs inruilt voor één welomlijnde job die meer quality time met haar gezin zal toelaten. “Ik hou mooie herinneringen over aan m’n politieke hoofdstuk, maar nu is het tijd voor iets nieuws”, aldus Ann.

Eerste vrouw

Anns politieke carrière begint in 2000. De voorzitter van de toenmalige CVP, Etienne Vancoppenolle, en de 27-jarige, Francis Benoit, vroegen haar om mee te doen aan de lokale verkiezingen. “Ik was toen 26 jaar en pas afgestudeerd”, vertelt Ann. “Hoe kon ik toen weten dat ik echt carrière zou maken in de lokale politiek?” Vanuit de partij kreeg ze de kans om de eerste vrouw op de lijst te worden. “Ik was onervaren, maar deed het met veel zin en overtuiging.” Campagne voeren verliep toen helemaal anders: “Er was nog geen Facebook, waardoor ik jaren alle wijkfeesten afschuimde in tenten overal in Kuurne, maar ook aanwezig was op misvieringen, herdenkingen en andere evenementen.”

In 2010 mocht ze dan voor de eerste maal de schepensjerp ombinden. Als bevoegdheden kreeg ze Burgerzaken, Sport en Onderwijs. Later volgden nog Patrimonium, Landbouw en Ruimtelijke Ordening. “Ik realiseerde onder meer kleuteronderwijs in de Boudewijnschool, het Vlaspark met avondcinema, behandelde de vele appartementen in onze gemeente, het Masterplan Kuurne 2035 en het bevriezen van het woonuitbreidingsgebied Stokerijstraat”, specifieert Ann. Daarnaast waren er ook nog de renovatie van het gemeentehuis en de uitbouw van onze verzorgde begraafplaats”, voegt Ann nog toe.

Karate

De politica werd ondertussen opgevolgd door de jonge Willem Vanwynsberghe (25). “Ik wou absoluut dat mijn opvolger unaniem verkozen zou worden. Bij Willem was dat het geval”, vertelt Ann. Sinds 4 oktober is Ann nu aan de slag als afdelingscoördinator Ruimte en Omgeving voor de gemeente Meulebeke. “Mijn eerste werkdagen zijn me goed bevallen.” De beslissing die Ann nam, zorgt ervoor dat er meer tijd vrijkomt. “Ik zal die met plezier invullen met karatetrainingen en eens rustig ontbijten met m’n gezin.” (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.