Aanbesteding in Lo-Reninge verloopt digitaal

© MVO
Redactie KW

De Krant van West-Vlaanderen hield een exclusieve rondvraag in alle gemeenten naar de impact van de coronacrisis op de lokale besturen. Lode Morlion (Dynamisch) vertelt dat de overlegmomenten via Zoom of Teams verlopen.

1. Komt u nog bijeen met het schepencollege en met de voltallige gemeenteraad? En zo ja, op welke manier? Kan de gemeenteraad ook door de gewone burger gevolgd worden?

“Met het schepencollege komen we nog fysiek samen, met respect voor social distancing. De zaal waarin we samenkomen is voldoende groot. Er is een gemeenteraad voorzien op 23 april. Er wordt nog gekeken of deze zal kunnen plaats vinden.”

2. Welke grote projecten/investeringen zijn door de coronacrisis on hold gezet?

“Voorlopig loopt alles door. Uiteraard zijn de overlegmomenten onbestaande, tenzij via Zoom, Teams,… Maar er is bijvoorbeeld wel een aanbesteding (grote wegeniswerken) eind april, dat verloopt sowieso digitaal.”

3. Hoe blijft u in contact met de burger nu de gemeentehuizen gesloten zijn?

“Via de telefoon, maar vooral mailverkeer! En er zijn natuurlijk ook ontmoetingen op straat met burgers, waarbij de afstandsregels worden gerespecteerd. Maar de contacten zijn natuurlijk wel verminderd. De bezoeken (op afspraak) aan het administratief centrum zijn ook gereduceerd tot een minimum.”

4. Zijn er specifieke coronamaatregelen genomen? Zoals bijvoorbeeld het schrappen van parkeerretributies? En hoe denkt u het inkomstenverlies op te vangen?

“Lo-Reninge kent eigenlijk geen belasting zoals parkeerretributies, inname openbaar domein, bedrijfsbelastingen, verblijfsbelasting (logies),…”

5. “Wat met het gemeentepersoneel? Kan iedereen aan de slag blijven of voert u ook technische werkloosheid in?

“Ik ben bijzonder trots dat al ons personeel zowel technisch als administratief vandaag blijft werken. Indien mogelijk, kan er ook telewerk gedaan worden.” (API)

Hoe doen ze het in de andere West-Vlaamse gemeenten? Ontdek het op www.kw.be/lokalepolitiek

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.