Lijst van Burgemeester in Koekelare gaat voor 40% van de stemmen

De lijst telt zes nieuwe kandidaten. © Coghe

De Lijst van de Burgemeester/SP.A telt tien vrouwen, negen mannen en is goed voor zes nieuwe kandidaten. Burgemeester Patrick Lansens trekt de lijst, schepen Dirk Ampoorter duwt.

Op twee, drie en vier staan de schepenen Jessy Salenbien, Stijn Ramboer en Carole Himpens. Zij waren zes jaar geleden nieuwkomers in het schepencollege. Op vijf staat gemeenteraadsvoorzitter Kelly Tanghe, die net als vorige keer geen schepenambt meer ambieert, maar wel voluit voor een plaatsje in de gemeenteraad gaat.

Verder wordt de lijst aangevuld door fractieleider Dirck Devreker, gemeenteraadslid Urbain Scharmin, nieuwkomer Laura Cools, gemeenteraadslid Danny Gotelaere, Els Cuvelier, nieuwkomers John Eeckloo, Tania De Vlaminck, Natasja Sioen en Roy Vandendriessche. Plaats 15 is voor Heidi Meulemeester, 16 voor nieuwkomer Twiggy Sys en de OCMW-raadsleden Rik Dubois en Anne-Marie Spriet staan respectievelijk op 17 en 18.

“Wij werken volop aan ons nieuw programma. Onze ambitie is opnieuw beter doen dan de vorige keer. Wij gaan voor minstens 40%, een procent meer dan de vorige keer dus”, is burgemeester Patrick Lansens ambitieus.