Lieve Kindts wordt nieuwe schepen in Avelgem

Voormalig leerkracht Lieve Kindts wordt schepen van Sport en Milieu. (gf)
Redactie KW

De 63-jarige wordt maandag 25 september tijdens de gemeenteraad officieel aangesteld.

Lieve Kindts (CD&V) wordt de nieuwe schepen van Sport, Milieu, Landbouw en Nutsbedrijven in Avelgem. Ze vervangt Lut Deseyn die in augustus haar ontslag gaf bij CD&V en overstapt naar Gemeentebelangen.

Lieve is al 11 jaar actief in de Avelgemse politiek en sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 zetelt ze als gemeenteraadslid. De mama van drie zonen en oma van vijf kleinkinderen is een geboren en getogen Avelgemse. Ze is getrouwd met Christian Delabie en woont in de Kaphoekstraat.

Ze was jarenlang leerkracht aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem en aan het TID in Ronse en ze is ook een tijd tewerkgesteld geweest in het woon- en zorghotel H.-Hart in Kortrijk.

Haar vrije tijd spendeert Lieve graag aan haar familie en vrienden, lezen, naaien en de tuin onderhouden. Daarnaast is ze een actief lid in verenigingen zoals KVLV, Markant, Femma, Okra en Gezinsbond. Lieve doet actief aan vrijwilligerswerk binnen Zohra, ze zorgt voor vervoer naar het Reva in Kortrijk en ze helpt mee aan huiswerkbegeleiding.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier