Lichterveldse gemeenteraadsleden en schepenen leggen officieel de eed af

De nieuwe Lichterveldse gemeenteraad met staand v.l.n.r.: Delphy Denoo, Bart Verhaeghe, Steven Kindt, Guido Vanwalleghem, Veroniek Vanrobays, Jonas Vandepoele, Hans Delameilleure, Johan Vandenbussche, Thijs Deklerck, Kim Depoortere, Marc Dereere, Sofie Steurbaut, Brand Perneel en Ria Ghesquière. Zittend v.l.n.r.: algemeen directeur Ivan Vandenbussche, Ann Gunst, Steven Bogaert, Ria Pattyn, Els Kindt en Jos Goethals. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Zes nieuwe gemeenteraadsleden en een nieuwe schepen legden woensdag officieel de eed af tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad. CD&V behoudt de absolute meerderheid en breidt zelfs uit met een zetel, terwijl SOMM de grootste oppositiepartij wordt met vier zetels.

CD&V en SOMM waren de winnaars van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. De christendemocraten leveren twaalf zetels, terwijl SOMM haar aantal zetels verdubbelde van twee naar vier en zo de grootste oppositiepartij wordt. N-VA en Open VLD behouden respectievelijk nog twee en één zetel in de gemeenteraad, terwijl ze er voorheen vier en twee hadden.

Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn legde op 14 december al de eed af als burgemeester. Op woensdag 2 januari was het de beurt aan de gemeenteraadsleden, schepenen en de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn liet tijdens de installatievergadering in een overvolle raadszaal weten dat Roos Vanwalleghem op 14 december afstand had gedaan van haar mandaat als gemeenteraadslid.

Voor Jonas Vandepoele, Steven Kindt en Bart Verhaeghe van CD&V, Kim Depoortere en Thijs Deklerck van SOMM en Ria Ghesquière was het de eerste maal dat ze plechtig de eed mochten komen afleggen voor de burgemeester. Hans Delameilleure kent het zinnetje Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen intussen al van buiten. Hij werd in 1982 voor het eerst verkozen en was sinds 1984 schepen in Lichtervelde.