Licht op groen voor bouw van 36 sociale huurwoningen in Brugge

Zo zou de site er tegen eind 2021 moeten uitzien. © GF
Redactie KW

Het Brugse schepencollege heeft op voorstel van schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon het licht op groen gezet voor de bouw van 36 sociale huurwoningen op de terreinen van de vroegere schietstand van Defensie aan de Baron Ruzettelaan en Oude Kortrijksestraat. Daar hebben nog heel wat Brugse jongeren vroeger tijdens hun legerdienst opleiding gekregen in het schieten.

Nu wordt er plaats gemaakt om te wonen. Het voorplein wordt een multifunctionele ruimte met een groen karakter met ruimte voor verpozing en ontmoeting. Er zal nog plaats zijn voor vijftien wagens. Intussen zijn de eerste 48 sociale huurappartementen op dezelfde site die eerder vergund werden bijna klaar. Nog dit najaar kunnen ze bewoond worden. Het gaat om appartementen met één tot twee slaapkamers.

Die zullen vooral aan alleenstaanden en kleine gezinnen toegekend worden. De huurwoningen zullen meer voor grote gezinnen kunnen dienen waarvan er zes appartementen vijf slaapkamers zullen hebben. Tegen eind 2021 moeten de werken volledig klaar zijn met inbegrip van het voorplein en binnenplein.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier