Licht gaat ‘s nachts uit in Wevelgem

Redactie KW

Vanaf 1 september dooft Wevelgem tussen 0.30 en 4.30 uur alle straatverlichting, of zo’n 5.839 straatlampen in de gemeente.

Enkel de lichten op de gewestwegen blijft branden om de overgang met de aangrenzende gemeente niet al te bruusk te maken. Wevelgem is met deze beslissing de derde gemeente in Zuid-West-Vlaanderen die ‘s nachts het licht zal uitdoen. Lendelede ging Wevelgem al voor en op 1 juli gaan in Ledegem de lichten uit. Het zal de gemeente 22.000 euro kosten om ‘s nachts een paar uur de lichten te doven… De besparing wordt echter op 110.000 euro per jaar geschat.

“We hebben natuurlijk ook aandacht voor de verkeersveiligheid en voor de veiligheid in het algemeen. Wat de verkeersveiligheid betreft… We zullen de verkeersborden laten reflecteren terwijl we er ook voor zullen zorgen dat de wegmarkeringen zullen oplichten. En wat de inbraken betreft… Dieven breken blijkbaar het liefste tussen 22 uur en middernacht in. We zullen de bevolking ook aanraden om lichtsensoren te plaatsen want blijkbaar is dit een hele goeie manier om dieven weg te jagen”, lichtte schepen van Openbare Werken Stijn Tant de beslissing toe.

(Lien – GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.