Lerares Sofie Defever op N-VA lijst Oostende

Redactie KW

Sofie Defever (36) staat op de N-VA-lijst voor de komende verkiezingen. Ze is leerlingenbegeleidster en leerkracht Nederlands en biologie aan het Sint-Godelievecollege in Gistel.

Vanuit haar professionele ervaring, maar ook als mama van vijf, schuift ze één prioriteit naar voren: voldoende ontplooiingskansen voor alle Oostendse kinderen en jongeren. “Elk kind, elke jongere heeft kansen op maat nodig om een mooie toekomst te kunnen uitbouwen. Vanuit mijn ervaring als lerares en leerlingenbegeleidster ervaar ik dagelijks dat die kansen niet altijd vanzelfsprekend zijn”, zegt Sofie Defever.

Nog volgens Defever moeten jongeren die kansen krijgen op school, maar ook in hun vrije tijd en thuis: “Leerlingen die het op school wat moeilijker hebben, moeten we voldoende ondersteuning bieden. Sterkere leerlingen moeten we extra durven uitdagen door kangoeroeklassen overal ingang te laten vinden in onze scholen. Daarnaast wil ik mee werk maken van een betere ondersteuning van jeugd- en sportverenigingen en degelijke sportaccommodatie voor elke sportclub.”

“Sofie is een straffe madam die weet waarover ze spreekt. Haar kennis en ervaring zijn een verrijking voor het project dat we met N-VA in Oostende willen brengen”, zegt lijsttrekker Björn Anseeuw.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.