Lendelede zet in op meer kermis en minder nieuwjaarsrecepties

Redactie KW

Lendelede besliste bij het begin van de legislatuur om niet ieder jaar meer de nieuwjaarsreceptie ‘Inzet’ te organiseren. Om te besparen! Dat blijft oppositiepartij N-VA jammer vinden. “Tradities zijn er om in ere te houden”, zegt Jan Gheysens.

De laatste Inzet dateert van 2013. “Toen waren er duizend inwoners, een vijfde van de bevolking, op aanwezig”, aldus Jan Gheysens (N-VA). “De volgende nieuwjaarsreceptie komt er volgend jaar en de laatste van deze legislatuur in 2018, toevallig of niet het jaar van de verkiezingen. Jammer, want de bewoners verdienen het om ieder jaar goed gesoigneerd te worden. Is dat misschien als dank omdat ze meer belastingen betalen in Lendelede? Onze N-VA-fractie vindt wel dat een nieuwjaarsreceptie niet zo duur hoeft te zijn als vroeger. Het kan ook op een soberder manier. Omliggende gemeenten Kuurne en Ledegem bewijzen dat.”

Jan Gheysens is ook verbaasd dat Lendelede dit jaar blijkbaar wel meer zal investeren in een aantrekkelijker kermisprogramma. “Kan het niet organiseren van Inzet dan nog als een besparing aanzien worden?”

Burgemeester en schepenen verdedigen zich : “Het gaat hier om een beleidskeuze. Met de kermis gaat het bovendien ook niet om één maar om vier dagen volksvermaak”, zeggen ze.

(IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 30 januari 2015.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.