Leidingen ondergronds op Torhoutse wijk De Goede Herder

Eerder werd het eerste deel van de Bollestraat al heraangelegd. Met voldoende riooldeksels alvast. © foto JS
Johan Sabbe

Vorig jaar in oktober werd in Torhout de eerste fase van de heraanleg van de Bollestraat en de Schavelarestraat afgerond. De tweede fase wordt binnenkort aangevat met voorafgaand het ondergronds brengen van de nutsleidingen in de Koolskampstraat vanaf de Schavelarestraat tot aan de Tulpenstraat, dit alles op de wijk De Goede Herder.

Naast de veiligheid en de aandacht voor voetgangers en fietsers is het ondergronds brengen van de nutsleidingen sterk bepalend voor het straatbeeld. De verouderde betonpalen met leidingen en/of oude straatlampen maken plaats voor energiezuinige armaturen en nieuwe openbare verlichtingspalen.

De werf zal geleidelijk opschuiven

De werf zal geleidelijk aan opschuiven. Uiteindelijk zullen na verloop van tijd ook de aanleg van de rioleringen en de uitvoering van de eigenlijke wegwerkzaamheden starten, onder meer in het tweede deel van de Bollestraat. Vanaf dan treedt het personeel van hoofdaannemer Vuylsteke weer in actie.

De kostprijs voor het ondergronds brengen van de leidingen in de Koolskampstraat, de Parkstraat, de Koddaardstraat en het resterende deel in de Bollestraat bedraagt ruim 206.500 euro, inclusief btw.

Werkzaamheden op elkaar afstemmen

Tijdens de gemeenteraadszitting van vorige maandag vroeg Koen Sap (N-VA) om de werkzaamheden zo vlot mogelijk op elkaar af te stemmen, aangezien de buurt vorig jaar al genoeg stof en modder heeft moeten ondergaan.

Schepen van Openbare Werken Hans Blomme (CD&V): “We bekijken de timing heel nauwgezet naar omleidingen en dergelijke toe. We zullen in geen geval alle straten ineens afsluiten. Dat zou niet verstandig zijn. We proberen zo weinig mogelijk hinder voor de bewoners te veroorzaken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.