Leenstraat in Izegem krijgt verkeersremmers

De Leenstraat in Izegem krijgt enkele verkeersremmende maatregelen om de snelheid naar beneden te halen. © Google Streetview
Redactie KW

Tijdens de commissie Openbare Werken en Mobiliteit werd beslist om snelheidsremmende maatregelen te nemen in de Leenstraat in Izegem.

In de Leenstraat wordt al geruime tijd veel te snel gereden. Daarom werd beslist om in de straat enkele snelheidsremmende plateaus en sluizen aan te brengen. Goed voor een kostenplaatje van 244.235 euro, exclusief btw. Dirk Van Walleghem (CD&V) vond dit een grote uitgave, rekening houdend met het feit dat de Leenstraat binnen enkele jaren allicht geheel zal worden vernieuwd in het kader van rioleringswerken. “Kunnen we geen testopstelling maken voor een periode van zes maanden om te zien of de verkeersafwikkeling gunstig evolueert?”, vroeg hij zich af. Mobiliteitsambtenaar Siska Vanhooren vreest dat een proefopstelling met plateaus bijna niet haalbaar is. Het voorstel werd aangenomen en zal tijdens een infovergadering aan de bewoners voorgelegd worden.

Snelheidsbeperking in Lendeleedsestraat

Mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) kreeg een brief van de politiezone Riho met de mededeling dat er bij een controle werd vastgesteld dat er in de Lendeleedsestraat veel te snel werd gereden. “Op één uur tijd werden 21 chauffeurs geregistreerd die tussen 81 en 96 kilometer per uur reden. Je mag er echter maar 50 per uur rijden.”

Dirk Van Walleghem: “Ik zou een ontwerper aanstellen en in afwachting enkele kleine maatregelen nemen om de snelheid naar beneden te halen. Misschien een flitspaal plaatsen? Daar houden bestuurders toch rekening mee.” De schepen zei dat een volledig uitgeruste flitspaal zowat 75.000 euro kost, een rijbaankussen 3.000 en een wegversmalling 10.000 euro. “We zullen verder moeten bekijken hoe we dit gaan aanpakken”, besloot hij.

Wegmarkering in Wolvestraat

In de Wolvestraat, ter hoogte van het zebrapad vóór het station, zal een thermoplast-wegmarkering worden aangebracht om de bestuurders snelheid te laten minderen en zo de bocht naar de Korenmarkt veilig te kunnen nemen.

Oversteekplaats Vaartstraat

De voetgangers die uit de Vaartstraat komen en naar de voetgangerstunnel onder de sporen willen gaan, kunnen dat nu niet veilig doen. Nu nemen ze de bestaande fietssuggestiestrook. Schepen Kurt Himpe verdedigde het voorstel van zijn partijgenoot Piet Seynaeve (N-VA) om daarnaast een zebrapad aan te brengen, omdat de situatie daar zeer moeilijk ligt. Ondervoorzitter Noël Vansteeland (Open VLD) wil het bestaande pad aan de plaatselijke kus- en vroemzone meer gebruikt zien door aan de kant van horecazaak The Cottage een voetpad aan te leggen.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier