Laatste gemeenteraadszitting voor Torhoutse ereburgemeester Norbert De Cuyper

Ereburgemeester Norbert De Cuyper (75) heeft er zijn allerlaatste gemeenteraadszitting opzitten. Na liefst 36 jaar! © Foto JS
Johan Sabbe

Maandagavond was een heel speciaal moment voor de Torhoutse ereburgemeester Norbert De Cuyper (CD&V). Hij woonde na 36 jaar als politicus zijn allerlaatste gemeenteraadszitting bij. Hij werd daarvoor aan het eind van de bijeenkomst kort gehuldigd door de huidige titelvoerende burgemeester Hilde Crevits.

Ook schepen van Openbare Werken Eddy De Ketelaere (CD&V) zet een punt achter zijn politieke carrière en werd in de hulde betrokken. Hij was eveneens aan zijn laatste gemeenteraadszitting toe. Cadeaus waren er voor de twee CD&V’ers niet voorzien, een luid applaus door meerderheid en oppositie kwam er wel.

Heel graag aan politiek gedaan

Norbert De Cuyper, intussen 75, kwam begin 1983 in de gemeenteraad en dit meteen als schepen. Begin juni 1991 volgde hij wijlen Roger Windels als burgemeester op en bleef dat ambt vervullen tot eind mei 2016 – precies 25 jaar. Sindsdien was hij voorzitter van de gemeenteraad, een functie waarin hij begin volgend jaar door Hilde Crevits wordt opgevolgd.

Laatstgenoemde feliciteerde de ereburgemeester met zijn grote inzet tijdens de voorbije 36 jaar. Ze bedankte hem voor alles wat hij voor Torhout en de bevolking betekend heeft.

Norbert De Cuyper kreeg het laatste woord. Hij bedankte op zijn beurt iedereen met wie hij de voorbije zes legislaturen heeft mogen samenwerken. “Vanuit de meerderheid en de oppositie waren we het af en toe oneens, maar altijd wilden we het beste voor onze stad“, zei hij. “Ik hoop dat die houding in de toekomst intact zal blijven en dat de gemeenteraad die vanaf januari aantreedt, zich zal inspannen voor het welzijn van de Torhoutenaren. Ik heb heel graag aan politiek gedaan en veel raadsleden uitgewuifd. Wat dat laatste betreft, ben ik nu zelf aan de beurt. Er is een tijd van komen en van gaan.”

Op vrijdag 21 december om 19.30 uur in het OCMW-complex worden alle afscheidnemende gemeente- en OCMW-raadsleden tijdens een receptie bedankt voor de bewezen diensten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.