KVC Ardooie krijgt een kunstgrasveld

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Het tweede terrein van KVC Ardooie wordt heraangelegd. “Niet met een gewoon natuurlijk grasveld, maar met wel met kunstgras”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82).

Kimara Goethals (SamenPlus) vroeg zich af waarom het gemeentebestuur gekozen heeft voor een kunstgrasveld.

“Omdat KVC Ardooie daar de voorkeur aan gaf”, aldus de burgemeester. “Het schepencollege weet ook wel dat de meeste voetbalclubs geen kunstgrasveld willen omdat de spelers naar het schijnt op dergelijk terrein meer kans hebben op kwetsuren. Ik ben geen expert ter zake. Maar KVC Ardooie wil terrein twee, waar het kunstgrasveld wordt aangelegd, vooral gebruiken om de verschillende teams van de club te laten trainen. Aangezien de ondergrond van een kunstgrasveld sterk waterdoorlatend is, kunnen alle spelers van de club er zo goed als het ganse jaar door op trainen, ook bij minder gunstige weersomstandigheden in de winter.”

Veerle Dejaeghere (Samenplus) wilde nog weten wat het prijsverschil is tussen een kunstgrasveld en een gewoon grasveld. “We hebben geen prijs gevraagd voor de aanleg van een gewoon voetbalterrein, we gaan gewoon in op de vraag van KVC”, besluit Karlos Callens.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.