Kuurns burgemeester haalt hard uit naar CD&V-top

"Je luistert niet naar de echte partijbasis. Je laat je voeden door politiek personeel die de voeling met de realiteit kwijt is. Er leeft zo veel ergernis maar jullie blijven doof", richt Benoit zich aan zijn partijtop. © Foto BWB
Redactie KW

Francis Benoit, de burgemeester van Kuurne, blijft vandaag bewust weg van de CD&V-gezinsdag in Plopsaland. Dat schrijft hij in een kritische Facebookpost, waarin vooral de nationale partijtop het moet ontgelden.

Volgens Francis Benoit is de top van de CD&V alle voeling met de basis verloren geraakt. “Als CD&V-burgemeester maak ik me nochtans zorgen over onze partij. Ik vrees dat de peiling van 13 procent de waarheid is. Ik ben maar een piepkleine kabouter, Woutertje (Beke, red.)”, schrijft de burgemeester. “Je luistert niet naar de echte partijbasis. Je laat je voeden door politiek personeel die de voeling met de realiteit kwijt is. Er leeft zo veel ergernis maar jullie blijven doof.”

“Het is tijd om ‘echt wij’ waar te maken. Tijd voor leiderschap en luisterbereidheid. Stop deze valse partijdemocratie. Wees meer. Neem verantwoordelijk, voor uw achterban. Vlaanderen verdient beter dan nu . Luister ten minste!”

Benoit gebruikt zijn Facebook-account omdat interne mails en opmerkingen naar eigen zeggen niet helpen. “De nationale top moet wakker worden en opnieuw tussen de mensen gaan. Vele CD&V-politici en collega’s zullen dit bericht niet durven liken en delen. Ook zij zijn gefrustreerd maar durven niet want het establishment beslist en beschikt. Ik ben constructief bereid om intern verder te debatteren. Tegen de stroom in maar voor het steeds armer wordende Vlaanderen”, besluit Benoit.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier