Kuurne vraagt tegenprestatie van De Morgen na ‘logosaga’

Met een parodie op het lanceringsfilmpje van De Morgen blijft de gemeente Kuurne en haar burgemeester Francis Benoit ijveren voor een tegenprestatie van de krant. Eerder deze week bleek dat het nieuwe logo van De Morgen wel erg veel gemeen had met het gemeentelogo.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) bond dinsdag zelf de kat aan de bel. “Kuurne zal een vergoeding moeten vragen aan De Morgen”, schreef hij op Facebook en Twitter. “Het logo van onze gemeente op hun voorblad vandaag. Misschien een pagina vol Kuurne?”

Toegegeven: het nieuwe logo van de Vlaamse kwaliteitskrant lijkt wel erg op dat van de ezelsgemeente. Burgemeester Benoit trok woensdagavond zelfs naar de boot van Gert Verhulst om in diens laatavondprogramma Gert Late Night de discussie in gang te zetten. De Morgen zelf had ondertussen op haar website gereageerd met een ludiek bedoeld maar excuserend stuk.

Parodie

Maar voor de gemeente en haar burgemeester is de kous nog niet af. Vrijdagnamiddag lanceerde het bestuur via de officiële gemeentelijke Facebookpagina een parodie op de laatste reclamevideo van De Morgen. “Wij blijven als een ezel tegen de stroom ingaan. Meer inzicht, meer Kuurne”, luidt het. Het filmpje sluit af met de vraag naar een tegenprestatie van de krant. Benieuwd of hoofdredactrice Ann Goovaerts dat ziet zitten.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.