Kurt Vanryckeghem: “Hopelijk kan CD&V kloof met N-VA nog wat dichten”

Kurt Vanryckeghem hoopte dat CD&V voor onze provincie zijn 7 zetels in het Vlaams Parlement zou kunnen behouden, maar het ziet er naar uit dat de partij er minstens eentje moet inleveren.


Dat maakt dat Kurt vanaf de 8ste plaats bij de effectieven een nog grotere sprong zal moeten maken dan gedacht. “Het globale resultaat is minder goed dan aanvankelijk verwacht”, reageert de Waregemse burgemeester. “Ik heb inderdaad de ambitie om te zetelen en hoop dat de rest van de resultaten daarvoor kunnen zorgen. De huidige percentages liggen in de lijn van de peilingen: N-VA rond de 30 procent, wij rond de 20 procent.”

Weddenschap

“In West-Vlaanderen scoren we momenteel niet zoals gedacht. Ik blijf erop rekenen dat we in onze provincie op 24 of 25 procent kunnen afklokken. We hopen de kloof met N-VA nog wat te dichten.”

De Waregemse burgemeester ging afgelopen week een weddenschap aan waarbij hij aan een groep vrienden beloofde dat hij maandagavond in de Gaverbeek zou springen als hij het Vlaams Parlement haalt. Afwachten dus nog.

(PVH/TVW-foto HDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.