Kunstenaar hekelt politiek in Kortemark met ‘illegaal’ werk bovenop fontein

Velen keken woensdagochtend vreemd op toen ze de Markt in Kortemark kwamen opgereden. Sinds deze nacht sieren enkele ludieke kunstwerken het straatbeeld. Stuk voor stuk verwijzen ze naar de lokale politiek. De man achter deze actie is kunstsmid Hubert Devoldere uit Handzame.

© Kurt Desplenter

Burgemeester Toon Vancoillie als Vrijheidsbeeld, schepen Johan De Cuman als Billie Turf, Rieke Vermeire van N-VA in een extravagante outfit, Rik Waeyaert als pastoor en Rita Tyvaert met een pluizig konijn Fluffy (mét luis in de pels): dat zijn de meest opvallende figuren in het bonte kunstzinnige gezelschap. Voorts krijgen de socialisten bezoek van Elio Di Rupo en wordt Vlaams Belang vertegenwoordigd door een gele leeuw, die zich toch niet zo veilig voelt… Hubert Devoldere ging ze deze nacht stiekem pal op het marktplein placeren, en zette ze bovenop de constructie van de fontein. Wordt ongetwijfeld duchtig over gebakkeleid vandaag…

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout – meer beeldmateriaal ook op het prikbord van De Weekbode Torhout op Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.