Krista Claeys (CD&V) neemt ontslag uit gemeenteraad en gaat aan de slag bij Economisch Huis

Krista Claeys en Bart Plasschaert. © Jeffrey Roos
Gillian Lowyck

Voormalig CD&V-schepen Krista Claeys gaat aan de slag bij het Economisch Huis Oostende als coördinator retail en algemene diensten. Om die functie uit te oefenen zal ze ontslag nemen uit de gemeenteraad.

Het Economisch Huis ging in december 2019 op zoek naar een coördinator retail en algemene diensten. “Na een lange selectieprocedure, gevoerd via Poolstok en door een onafhankelijk selectie- en rekruteringskantoor, kwam Krista Claeys als beste kandidaat naar voor”, klinkt het.

Krista Claeys is voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid. CD&V haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 drie zetels en één schepenambt. Die plaats werd ingenomen door Bart Plasschaert. Krista Claeys is advocate en bestuurder bij Unizo. “Voor mij gaat een droom in vervulling”, zegt ze. “Dankzij deze functie kan ik na mijn loopbaan in de advocatuur en de politiek nu op een andere manier ten dienste staan van de gemeenschap. Ik zal uit de politiek en dus ook uit de gemeenteraad stappen en mijn bestuursmandaten beëindigen, mede om de strikte neutraliteit van het Economisch Huis Oostende te vrijwaren.”

Krista Claeys zal met de Oostendse winkeliers de winkelbeleving verhogen, leegstand aanpakken en zoeken naar kwalitatieve invulling voor panden.

Wie Krista Claeys zal vervangen in de gemeenteraad, is nog niet beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier