Kris Declercq werd al in verschillende kranten naar voor geschoven als kandidaat-voorzitter voor CD&V. "Er zijn ook al verschillende mensen naar mij gekomen om te vragen of dat niets voor mij is. Maar ik heb daar eerlijk gezegd nog geen beslissing in gemaakt. Ik ben heel enthousiast binnen de partij, maar het is niet dat ik me verveel hier in Roeselare", vertelt Kris Declercq. "Ik moet eerst eens goed alles tegen elkaar afwegen en het goed bespreken met verschillende mensen voor ik een beslissing maak."

De burgemeester heeft wel een nieuwe schepen in zijn schepencollege vanaf 21 oktober. Tom Vandenkendelaere (35) zal het schepenambt van Nathalie Muylle overnemen in Roeselare. Die laatste legde woensdag de eed af als minister in de federale regering en nam daarmee de plaats in van Wouter Beke. Haar opvolger, Tom Vandenkendelaere, was tot juni nog lid van het Europees Parlement. Sinds augustus geeft hij advies over Europese wetgeving. Bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 behaalde Vandenkendelaere 1.883 voorkeurstemmen. Op 21 oktober legt hij de eed af in de gemeenteraad van Roeselare.

(BELGA)

Kris Declercq werd al in verschillende kranten naar voor geschoven als kandidaat-voorzitter voor CD&V. "Er zijn ook al verschillende mensen naar mij gekomen om te vragen of dat niets voor mij is. Maar ik heb daar eerlijk gezegd nog geen beslissing in gemaakt. Ik ben heel enthousiast binnen de partij, maar het is niet dat ik me verveel hier in Roeselare", vertelt Kris Declercq. "Ik moet eerst eens goed alles tegen elkaar afwegen en het goed bespreken met verschillende mensen voor ik een beslissing maak."De burgemeester heeft wel een nieuwe schepen in zijn schepencollege vanaf 21 oktober. Tom Vandenkendelaere (35) zal het schepenambt van Nathalie Muylle overnemen in Roeselare. Die laatste legde woensdag de eed af als minister in de federale regering en nam daarmee de plaats in van Wouter Beke. Haar opvolger, Tom Vandenkendelaere, was tot juni nog lid van het Europees Parlement. Sinds augustus geeft hij advies over Europese wetgeving. Bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 behaalde Vandenkendelaere 1.883 voorkeurstemmen. Op 21 oktober legt hij de eed af in de gemeenteraad van Roeselare.(BELGA)