De strijd om het voorzitterschap bij CD&V is stilaan helemaal losgebarsten. Vincent Van Peteghem uit De Pinte, Katrien Partyka uit Tienen en de Maasmechelse burgemeester Raf Terwingen hebben zich ondertussen officieel kandidaat gesteld, maar ook de naam van Kris Declercq stond lang bovenaan een pak lijstjes.

Die piste mag nu geschrapt worden, zegt Kris Declercq zelf. "Ik werd de voorbije dagen vaak genoemd als mogelijke voorzitter van CD&V", schrijft hij op zijn Facebookpagina. "Uiteraard wil ik onze partij vooruithelpen, maar mijn voorkeur is altijd geweest om burgemeester van Roeselare te blijven en mij verder in te zetten voor alle inwoners van onze mooie stad."

Ik wil onze partij vooruithelpen, maar mijn voorkeur ligt bij Roeselare - burgemeester Kris Declercq

"Ik stel me dus geen kandidaat als voorzitter van CD&V. Je moet niet de eerste viool spelen om mee de partituur te kunnen schrijven."

Nu is het uitkijken naar welke West-Vlaamse kleppers van de partij hun nek zullen uitsteken. Joachim Coens, burgemeester van Damme en topman van de haven van Zeebrugge werd al genoemd, net als Jabbekenaar en oud-staatssecretaris Hendrik Bogaert.