Krijgt Roeselare een stedelijke nieuwjaarsdrink?

Philippe Verhaest

Kunnen de Roeselarenaars begin januari samen op het nieuwe jaar klinken? Dat vraagt Steven Dewitte (Groen) zich af. Schepen José Debels zet de deur voor 2021 alvast op een stevige kier.

In heel wat steden en gemeenten is het al jaren de traditie dat er begin januari een grote nieuwjaarsreceptie georganiseerd wordt. In Roeselare is dat (nog) niet het geval en daar wil Steven Dewitte (Groen) verandering in brengen. “Heel wat van de ons omringende steden en gemeenten organiseren jaarlijks een nieuwjaarsreceptie en zien dat als een waardevol moment. Dit zou ook in Roeselare een meerwaarde kunnen worden.”

“Bovendien kunnen we met de gemeenteraad ons steentje bijdragen. We beschikken over één erg ervaren cafébaas, hebben drie dj’s in onze rangen, een beenhouwer die braadworsten kan bakken en zelfs een arts en verpleger om een eventuele kater te verhelpen”, knipoogt hij. “Het zou toch de moeite lonen om elkaar ‘altegore een skwon en goed Nieuwjoar te wensn’.”

Schepen José Debels (CD&V): “Deze gedachte zijn we uiteraard genegen. Deze kerstperiode testen we een nieuw concept, met de Grote Markt als ijspiste en een kerstdorp aan het station. Zonder vooruit te lopen op de evaluatie mogen we stellen dat de ambiance er is op beide pleinen. Bij de toekomstige evaluatie zal er wel een bruggetje komen naar de organisatie van een nieuwjaarsdrink. 2020 komt te vroeg, maar 2021 is ook niet zo heel veraf meer. Hou je team dus al maar klaar, Steven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.