Kortrijkzanen David Wemel en Philippe Avijn opnieuw verkozen in Politieke Raad Groen

Groen organiseerde onlangs haar provinciale ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie in Brugge. De leden verkozen er ook de politieke raad, zeg maar het parlement van Groen. Zowel de Kortrijkse fractieleider van David Wemel, als gemeenteraadslid Philippe Avijn geraakten opnieuw verkozen voor vijf jaar.

Fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad David Wemel. © AN

Groen West-Vlaanderen mag acht vertegenwoordigers afvaardigen naar de politieke raad en twee daarvan komen dus uit Kortrijk. Zowel Philippe Avijn als David Wemel werden herverkozen voor een periode van vijf jaar.

Philippe Avijn: “Groen is een partij die het goed doet bij jonge mensen. Onze toekomstvisie spreekt vooral de jeugdige generaties aan. Maar onze samenleving bestaat ook voor een groot deel uit 55-plussers. Die stem wil ik in Brussel vertegenwoordigen. Ook mijn achtergrond als vakbondsman neem ik mee om het beleid en de standpunten van onze partij vorm te geven.”

Gemeenteraadslid Philippe Avijn.
Gemeenteraadslid Philippe Avijn.© AN

David Wemel is fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad. Hij wil vooral die ervaring inbrengen. “Dagelijks zien we waar de uitdagingen liggen voor de steden en gemeenten in West-Vlaanderen. In Kortrijk experimenteren we gretig met oplossingen voor de steden van vandaag en morgen. Maar de uitdagingen in de meer landelijke gebieden van West-Vlaanderen zijn complex en de oplossingen zijn zeker niet zomaar over te nemen uit de steden. Toch ben ik er van overtuigd dat Groen de recepten in huis heeft om het leven van alle West-Vlamingen te verbeteren. Met de juiste taal en herkenbare gezichten kunnen we er voor zorgen dat ook in West-Vlaanderen de mayonaise pakt.”

Het mandaat van Philippe en David loopt tot eind 2024.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.