Kortrijkse gemeenteraad komt bijeen in Budafabriek

Archiefbeeld © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse gemeenteraad zal volgende week voor het eerst sinds de start van de coronacrisis opnieuw een fysieke bijeenkomst zijn. Dat gebeurt op vraag van verschillende oppositiepartijen.

De Kortrijkse gemeenteraad telt 41 leden die gewoonlijk een keer per maand op maandagavond bijeenkomen in de raadszaal van het oude stadhuis. Sinds de start van de coronacrisis was dat om veiligheidsredenen niet meer mogelijk. De gemeenteraden van april en mei gebeurden digitaal, waarbij zowel gemeenteraadsleden als pers en publiek online konden volgen.

“Toch heeft een gemeenteraad waarbij iedereen fysiek aanwezig is de voorkeur”, aldus voorzitter Tiene Castelyn. “Op het overleg van de fractieleiders werd dat voorstel door verschillende partijen naar voor geschoven. Omdat we in de raadszaal te dicht op elkaar zouden zitten, kozen we voor evenementenhal Depart. Daar is meer dan plaats genoeg om de nodige afstand te bewaren en het is er rustig nu er geen grote evenementen mogen plaats vinden.”

Helaas kreeg de zaal Depart op Kortrijk Weide vorige week te maken met wateroverlast door een gebarsten waterleiding. De gemeenteraad werd daarom verplaatst naar de Budafabriek. Ook pers en publiek zijn er welkom. “Maar sowieso zal er nog steeds een livestream voorzien zijn, voor wie niet aanwezig kan zijn”, verzekert de voorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier