Kortrijkse Billy Buyse is nieuwe woordvoerder van de fracties voor SP.A

De Kortrijkse Billy Buyse wordt de nieuwe woordvoerder van de fracties voor SP.A. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse Billy Buyse wordt de nieuwe woordvoerder van de fracties voor SP.A. Billy vervangt Arne Brinckman, één van de twee Nederlandstalige woordvoerders van Frank Vandenbroucke, vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Vanaf midden november versterkt de Kortrijkse Billy Buyse opnieuw de rangen van SP.A. Ze wordt de nieuwe woordvoerder van de fracties en vervangt zo Arne Brinckman, één van de twee Nederlandstalige woordvoerders van Frank Vandenbroucke.

Billy was eerder al eens vier jaar actief bij SP.A en was toen nauw betrokken bij de meest recente verkiezingscampagnes. Ze gaf die job na de verkiezingen in september 2019 op, om op reis te kunnen vertrekken. Samen met haar vriend Paul Van Heuven reisde ze de volledige Zijderoute af.

Goesting

Het koppel vloog naar China en vandaar ging de tocht naar Kazachstan, Tajikistan, Kirgistan, Oezbekistan, Turkmenistan en zelfs Iran. Ze hielden daarover een blog bij voor de Krant van West-Vlaanderen.

Reizen zit Billy en Paul in het bloed. Maar corona houdt hen voorlopig in ons land. “Ik ben dan ook terug als woordvoerder voor de fracties”, laat ze zelf weten via een video. “In de Kamer en het Vlaams Parlement zal ik er zijn voor wie een leuk idee heeft dat hij of zij aan de wereld wil tonen. Ik kijk er heel hard naar uit om weer samen te werken met de partij. Ik heb goesting in deze stap vooruit en ben klaar om er terug aan te beginnen”, besluit ze enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier