Kortrijks OCMW-voorzitter Philippe De Coene staat vierde plaats op parlementslijst af aan jong talent

Philippe De Coene. (Foto a-BWB)
Redactie KW

Vlaams Parlementslid en Kortrijks OCMW-voorzitter Philippe De Coene staat een verkiesbare plaats af voor de jonge Kortrijkse kandidate Tine Soens. Soens krijgt de vierde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement en De Coene duwt die lijst.

SP.A had Philippe De Coene de vierde plaats aangeboden voor het Vlaamse Parlement maar op zijn verzoek staat hij die plaats af aan een jongere uit Kortrijk : Tine Soens.

De 26-jarige Tine heeft een masterdiploma internationale politiek en conflict & development (UGent) en liep stage in het Europees Parlement. Ze is vertrouwd met het Vlaamse Parlement als medewerkster van Philippe De Coene. Tine groeide op in Aalbeke en woont nu in het centrum van Kortrijk. Ze was actief bij 11.11.11, Vredeseilanden en Wereldwinkel Op School en leidster bij Chiro Aalbeke.

Groot talent

Philippe De Coene heeft gekozen voor het lijstduwerschap. “Ik ben 15 jaar parlementslid en uit dankbaarheid voor de partij wil ik alle kandidaten ondersteunen. In het bijzonder Tine Soens. Ik zal samen met de Kortrijkse SP.A alles uit de kast halen om Tine naar Brussel te sturen want ze is een bijzonder groot talent.” Met die operatie zet de Kortrijkse SP.A de verjonging en vernieuwing verder. “Nu al is Bert Herrewyn zich verdienstelijk aan het maken als schepen en volgend jaar volgt Axel Weydts de huidige schepen Marc Lemaitre op.”

Kiezen voor Kortrijk

Philippe De Coene kiest dus resoluut voor Kortrijk. “Ik wil al mijn energie steken in onze stad en de mensen die er wonen. Als je ziet hoeveel duizenden mensen er hier in armoede leven, zal er alleszins geen werk te kort zijn. Als voorzitter van het OCMW sta ik bovendien aan het hoofd van een onderneming van meer dan 800 werknemers.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 21 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.