Kortrijks Groen-gemeenteraadslid Matti Vandemaele gaat werken voor minister Petra De Sutter

Redactie KW

Kortrijks gemeenteraadslid Matti Vandemaele (Groen) verlaat Peace Village en trekt naar Brussel om er aan de slag te gaan bij het kabinet van minister Petra De Sutter. Hij gaat er op 1 november aan de slag als kabinetsadviseur voor ambtenarenzaken en overheidsbedrijven. “Dit is voor mij de unieke kans om professioneel aan nationale politiek te doen”, zegt Matti Vandemaele (39).

Heulenaar Matti Vandemaele begon zijn loopbaan als coördinator in Speelplein de Warande te Heule. Daarna trok hij naar Antwerpen om er 4 jaar te werken voor JEMP. Vervolgens werkte hij 6 jaar bij Steunpunt Jeugd te Brussel om tot op vandaag te werken in Peace Village te Mesen.

“Ik heb mij 7,5 jaar volop geamuseerd in Peace Village. We hebben mooie dingen gerealiseerd”, vertelt Matti. “Nu krijg ik de kans om van politiek mijn beroep te maken. Deze mag en kan ik niet aan mij laten voorbijgaan.”

Matti Vandemaele is al 6 jaar Groen gemeenteraadslid te Kortrijk, is voorzitter van Groen regio Zuidwest-Vlaanderen en voorzitter van het Provinciaal Groen partijbestuur West-Vlaanderen. Met zijn nieuwe job zit Matti Vandemaele nu totaal in de politieke wereld ondergedompeld.

Nieuwe politieke stijl

Matti Vandemaele gelooft in het verhaal van de 7 politieke partijen en wil hier actief zijn ondersteuning aan geven. “De nieuwe stijl van aan politiek doen ligt mij. Negatieve ingesteldheid, op elkaars kap zitten en afbraakpolitiek is niet mijn manier van werken”, vertelt de toekomstige kabinetsadviseur. “Enkel met samenwerken kunnen we vooruitgang boeken. Dat was bij de vorige regeringen altijd het struikelblok. Deze regering en mijn partij Groen vinden de belangen van de Belgen prioritair tegenover de eigen partijbelangen.”

Hij verlaat na bijna 8 jaar Peace Village waar hij directeur was. “Dat vakantiegevoel dat ik had toen ik vanuit Kortrijk naar Mesen reed zal nu verdwijnen. Anderzijds word ik nu voltijds politicus en dat is altijd mijn roeping geweest.”

Deskundige leiding

Burgemeester Sandy Evrard heeft lovende woorden: “Dat Peace Village de voorbije jaren onze stad mee op de toeristische kaart plaatste, danken we aan de deskundige leiding over het jeugdverblijfcentrum van Matti. Het uitwerken van tal van activiteiten rond vredeseducatie bezorgde heel wat jongeren een goed gevoel aan hun bezoek aan Mesen.”

De komende maanden wordt Peace Village gerund door Stijn Delaere van het jeugdverblijfcentrum de Snuffel uit Brugge die samen met Peace Village tot dezelfde toeristische koepel behoort. Gezien de huidige coronacrisis zal er wellicht geen vacature aangemaakt worden. Deze vacature zou er ten vroegste tegen de zomer van 2021 komen.

Matti Vandemaele is gehuwd met Lien Vanhoutte (35) en hebben samen 2 kinderen Juul en Kas. (CHH/MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier