Kortrijk Vooruit maakt 12 nieuwe namen bekend

Axel Vandenheede

Kortrijk Vooruit heeft een aantal nieuwe kandidaten voorgesteld. Onder meer Gaston Laverge en Jamal Qnioun zijn erbij.

“De voorbije weken focusten enkele politieke partijen in Kortrijk op de vrouwen die op hun lijst staan, wij doen het anders”, aldus Dirk Dupont, lijsttrekker van Kortrijk Vooruit.

In totaal mocht de 65-jarige Bellegemnaar 12 namen meedelen. Zo zal Geo Verstichel, voorzitter van Kortrijk Vooruit en van het Vooruit Politiek Platform, samen met Catherine Waelkens de lijst duwen. Ook Marniek De Bruyne, mede-oprichter van Vooruit staat op de lijst.

Horecaman op zeven

“Op plaats 5 kiezen we voor Gaetan Vanmeenen”, aldus nog Dirk Dupont. “Voor de jeugd, want hij is 25 jaar.” Gaetan is actiet bij Crinkles en voorzitter van de Tour de Belchique: “Ik kies voor Kortrijk Vooruit omdat we met een blanco blad kunnen starten. Kortrijk is goed bezig, maar het kan nog beter en ik wil mijn steentje bijdragen.”

Plaats 7 is voor Dirk Coopman (55), zaakvoerder van brasserie ‘t Eiland. “Ik zet me in voor Kortrijk en wil dat blijven doen”, zegt hij. “Heel positief is dat Vooruit geen zuil heeft en we in Kortrijk autonoom kunnen werken, zonder van bovenaf gestuurd te worden.”

“Ik trek met de slogan ‘Een warm hart voor allen in Groot-Kortrijk’ naar de verkiezingen” – Jamal Qnioun

Ook plaats 9 raakte bekend: daar staat Jamal Qnioun (38). “Ik ben een Vlaming met een migratieachtergrond en wil me 100 procent inzetten voor een beter Kortrijk. Ik heb dat al een tijd gedaan, maar ik kreeg geen respect. Van Vooruit krijg ik wél het vertrouwen. Ik wil me focussen op veiligheid en heb ook al een slogan: een warm hart voor allen in Groot-Kortrijk.”

De Tempeliers

De andere namen zijn David Marinelli (25), Lawrence De Tollenaere (22), Stijn Parmentier (34), Pieter Vanherpe (65), Dimitri Clicque (38), Luc Hoste (58) en Gaston Laverge (77). Die laatste is gewezen uitbater van café De Tempeliers en erevoorzitter van Horeca Zuid-West-Vlaanderen.