Koningspaar ontvangt jongste burgemeesters: ook Alice Leeuwerck van Komen schuift mee aan tafel

Burgemeester Alice Leeuwerck: “Een uitgelezen kans om onze visie op de toekomst van Komen-Waasten onder de aandacht te brengen.” © CL
Redactie KW

Bijzondere beelden uit Laken want niemand minder dan Komens burgemeester Alice Leeuwerck werd er door het koningspaar ontvangen. Samen met 27 andere genodigden mocht ze er tafelen in het koninklijk paleis.

De 28 jongste burgemeesters uit het land kregen de afgelopen weken een officiële uitnodiging in de bus. Het briefhoofd maakte meteen duidelijk dat ze konden dineren met koning Filip en koningin Mathilde. “Elk jaar opnieuw kiest het koningspaar een thematiek die de twee van nabij willen volgen. Dit jaar was het de gemeentepolitiek”, klonk het achteraf bij de Komense burgemeester.

Dessert

“Het was natuurlijk een hele eer voor mij om tot de genodigden te worden gerekend. Tijdens het dessert kreeg ik dan de kans om persoonlijk met de vorst te praten. Hij keek op toen hij over onze keuzes inzake het energiebeleid hoorde.”

“Het viel op dat zowel de koning als de koningin met heel wat aandacht naar de projecten en bemerkingen van alle aanwezigen luisterden. Voor ons was het de uitgelezen kans om onze visie op de toekomst van Komen-Waasten onder de aandacht te brengen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier