Komt de ‘gewone’ gemeenteraad in Poperinge nog terug?

Het stadhuis van Poperinge. © MD
Redactie KW

Bij de aanvang van de meest recente Poperingse gemeenteraad vroeg Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) wanneer er weer publiek zal toegelaten worden tijdens de vergadering. Volgens burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) is dat heel moeilijk te voorspellen.

“Bij deze opstelling is er inderdaad geen plaats voor publiek. Maar de pers is aanwezig, en iedereen kan thuis vanuit zijn luie zetel de vergadering mee volgen via de livestreaming. Wanneer we verhuizen naar een andere zaal, hebben we daar niet onze geluidsinstallatie en het hele systeem om via internet te streamen. Verhuizen zou moeten naar één van de sportzalen, maar die zijn altijd heel druk bezet”, zei de burgemeester.

Trouwen aan Hopmuseum

De budgetten van dertien kerkfabrieken werden goedgekeurd. Sabien Lahaye-Battheu had lof voor het feit dat voortaan ook kan gekozen worden om te trouwen op de koer van het Hopmuseum, en op de culturele zone gelegen nabij de Komstraat van het Burggraaf Frimoutpark. “Maar waarom kan dat alleen van mei tot september? Een trouw in de sneeuw kan toch ook romantisch zijn?”

Schepen Loes Vandromme (CD&V) antwoordde dat het reglement een beetje werd afgekeken van andere gemeenten, en dat inderdaad rekening gehouden werd met de mogelijke weersomstandigheden. “De prijs blijft dezelfde als voor een plechtigheid in de het stadhuis. Tot op heden zijn er reeds twee aanvragen: voor elke buitenlocatie één. In het stadhuis hebben de trouws nu plaats in de raadzaal in plaats van in de trouwzaal, door corona.”

Alex Colpaert (Groen) en Myriam Maes (CD&V) waren verontschuldigd voor deze raad. De eerstkomende gemeenteraad vindt plaats op maandag 28 september. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier