Komense burgemeester Alice Leeuwerck verkozen voor het Waals Parlement

© Walter Vandenberghe
Redactie KW

Het gaat hard in de carrière van de amper 28-jarige Alice Leeuwerck. Nadat ze in oktober van vorig jaar vrij verrassend burgemeester werd van Komen-Waasten, kan ze van op een tweede plaats op de MR-lijst nu ook naar het Waals Parlement.

In de kieskring Doornik-Aat-Moeskroen stond MR 3 tot ‘s avonds laat op 3 van de 7 zetels, maar op het laatste nippertje moest het toch nog een zetel prijsgeven aan nieuwkomer PTBd. Twee zetels dus uiteindelijk voor MR, dat is evenveel als in 2014. Alice Leeuwerck haalt op de 2de plaats 3.799 stemmen en is daarmee verkozen. In 2014 stond Alice ook al op de lijst voor het Waals parlement, en als groentje van 23 behaalde ze toen op een vierde plaats meer dan 2.100 stemmen.

Ook Ecolo behaalt nu weer een zetel in deze kieskring. De verliezers zijn PS (van 3 naar 2) en CdH (van 2 naar 1). De Lijst Collectif Citoyen, met Komenaar David Kyriakidis als lijsttrekker federaal, blijft steken op 1,09 % voor de Kamer en 1,88 % voor het Waals Parlement. Veel te weinig dus voor een zetel.