Koen Janssens is nieuw raadslid voor CD&V in Hooglede

Redactie KW

Maandagavond legde Koen Janssens (CD&V) de eed af als gemeenteraadslid van Hooglede-Gits. Koen volgt Eddy Debruyne (CD&V) op die stopt met de actieve politiek.

Voor alle duidelijkheid, Eddy Debruyne wordt als schepen opgevolgd door Tom Noyez, links op de foto, en als gewoon gemeenteraadslid door Koen Janssens. Op de foto reikt Koen Janssens de hand aan burgemeester Rita Demaré, terwijl gemeenteraadsvoorzitter Rik Debeaussaert en gemeentesecretaris Rik Dekens goedkeurend toekijken.

Verder werd er in de gemeenteraad beslist dat er nog dit jaar een BMX-parcours komt nabij hoeve Ter Kerst op Onledemolen. De gronden zijn eigendom van Mariasteen – dienstencentrum Gid(t)s. Schepen van Sport Frederik Sap (Open VLD) beklemtoonde dat door de grote populariteit van de BMX-sport dit terrein een sportieve meerwaarde zal betekenen. Oppositiegroep NVA-Plus plaatste daar vraagtekens bij omtrent de haalbaarheid van de timing, het financieringsdossier, een eventuele behoeftestudie, de al dan niet vrije toegankelijkheid en de samenstelling van de bestuursploeg. Ze gunden schepen van Sport Frederik Sap niettemin het voordeel van de twijfel en stemden in met het voorstel.

(JD – Foto JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.