Koen Descheemaeker nieuwe voorzitter N-VA arrondissement Ieper

We zien v.l.n.r. Koen Descheemaeker, Jan Van Bruwaene en Julie Kinoo. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Onder strikte coronamaatregelen kozen zondag een 80-tal leden voor een nieuw arrondissementeel bestuur. Koen Descheemaeker uit Zonnebeke werd verkozen tot voorzitter. Als secretaris werd Julie Kinoo uit Wervik aangeduid en als ondervoorzitter Jan Van Bruwaene uit Poperinge.

Verder bestaat het bestuur uit Jeroen Fiey uit Heuvelland, Dimitry Soenen, uit Ieper, Jos Meersch uit Langemark-Poelkapelle en Jean-Marie Blondeel uit Poperinge. Koen Descheemaeker: “Het doel van de nieuwe ploeg is het arrondissement Ieper opnieuw op de kaart te zetten zowel plaatselijk als in Brussel”, zegt kersvers arrondissementeel voorzitter Koen Descheemaeker. “Momenteel is het arrondissement lokaal te weinig zichtbaar zowel intern, binnen de N-VA-afdelingen, als extern bij het publiek. Ook in Brussel zijn we te weinig zichtbaar. Alle aandacht gaat momenteel naar de grotere steden en de meer landelijke gebieden, zeker regio Ieper, worden wat stiefmoederlijk behandeld. De voorzitter, ondervoorzitter en secretaris worden ook lid van de nationale partijraad. Wij zullen onze regio daar dan ook met vuur verdedigen. Het arrondissement Ieper moet opnieuw meetellen.”

Samenwerking aanzwengelen

“Ook willen wij de samenwerking tussen de verschillende lokale afdelingen aanzwengelen”, zegt Julie Kinoo. “Het is belangrijk dat we als plaatselijke N-VA-besturen nauwer met elkaar samenwerken en zaken op elkaar afstemmen. Vaak zijn er gelijklopende problematieken tussen de verschillende gemeenten of zijn er grensoverschrijdende thema’s. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaatsing van windturbines op de grens Ieper-Zonnebeke-Langemark-Poelkapelle.”

“We moeten ook onze ‘successleutels’ doorgeven aan elkaar. Zo haalde N-VA Langemark-Poelkapelle maar liefst 32% in de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Afdelingen kunnen hier zeker van leren. Heel wat goede realisaties in de ene gemeente kunnen wellicht overgeplant worden naar andere gemeenten”, zegt ondervoorzitter Jan Van Bruwaene. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.