Klacht van TOPE8920 in Langemark-Poelkapelle is ongegrond

Laurent Hoornaert. © Philippe Corneillie
Tom Gheeraert

Woensdag verklaarde de Raad voor Verkiezingsbetwistingen het bezwaarschrift van Tope-kopstuk Laurent Hoornaert ongegrond.

In Langemark-Poelkapelle dreigde de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad even in het gedrang te komen als gevolg van een klacht bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. TOPE8920 had immers een bezwaarschrift ingediend en een hertelling van de stemmen gevraagd. Lijsttrekker Laurent Hoornaert stelde dat er in drie telbureaus onder meer geldige stemmen voor TOPE8920 naderhand als ongeldig bestempeld werden, waardoor de partij mogelijk een zetel misliep.

“We zullen daarover nog eens samenkomen en ons beraden. Meer kan ik nog niet zeggen”, aldus Laurent Hoornaert in een eerste reactie op de negatieve uitspraak van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. “Een mogelijkheid is om naar de Raad van State te stappen. Daarmee wil ik niet zeggen dat we dat meteen gaan doen. Het is heel simpel om te zeggen dat de klacht ongegrond is. Voor maandag zullen we ons standpunt bekendmaken, zodat niets in gedrang komt.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.