Katia D’Hoore neemt plaats in Ichtegemse gemeenteraad

© Foto Coghe
Redactie KW

De eerste wijziging in de samenstelling van de Ichtegemse gemeenteraad is een feit. Katia D’Hoore (CD&V) legde de eed af in de gemeenteraad van donderdag 12 november en neemt zo de plaats in van gemeenteraadslid Koen Pattyn, die enkele weken geleden ontslag nam.

De gemeenteraad krijgt er dan wel een vrouw bij, maar met 15 mannen tegenover 8 vrouwen blijven de mannen in de meerderheid.

Katia D’Hoore (53) werkt als Human Resource Manager bij Biscuits Dupon en is moeder van twee kinderen: een zoon van 24 en een dochter van 28. Zij is de kleindochter van wijlen burgemeester Prosper Dupon. Hij was van 1971 tot 1982 burgemeester voor de toenmalige CVP. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kwam Katia D’Hoore voor het eerst op een lijst te staan, bij de CD&V, en haalde toen 493 voorkeurstemmen. Katia D’Hoore is ook actief als bestuurslid bij Markant.

“Ik heb al langer interesse in politiek en wilde me al eerder engageren, maar de tijd ontbrak”, vertelt Katia D’Hoore. “De opvoeding van mijn kinderen speelde er een grote rol in. Met het toch wel onverwachte ontslag van Koen Pattyn is nu het moment gekomen om alles nog meer van nabij te volgen. Dank zij de fractievergaderingen ben ik op de hoogte van wat er op politiek vlak leeft in Ichtegem. Zelf ben ik zeer benieuwd naar wat er met de site Bruwier staat te gebeuren. Maar eerst en vooral zal ik nu proberen de verwachtingen die men in mij stelt in te lossen.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.