Karlos Callens bevestigt : “Ik doe niét mee aan de verkiezingen”

Karlos Callens. (Foto ARD) © Karlos Callens. (Foto ARD)
Redactie KW

De populaire burgemeester van Ardooie zal geen kandidaat meer zijn. Hij kan zich niet vinden in de lijstduwersplaats die zijn partij Open VLD hem aanbood.

Karlos is al meer dan tien jaar Vlaams parlementslid voor Open VLD en ook een heus stemmenkanon. “Ik ben de 65 ondertussen voorbij en was eigenlijk van plan om te stoppen”, zegt hij. “Maar toen ik dit voornemen kenbaar maakte, vroeg de partij me om toch nog maar wat door te gaan omdat ze me nodig hadden. Er werd me toen de derde plaats op de lijst beloofd, dezelfde die ik de vorige keer bekleedde. In die omstandigheden zag ik dat wel zitten. Maar veertien dagen geleden kreeg ik van de partij plots te horen dat men het anders zag en met Francesco Vanderjeugd een jonge kandidaat wilde op plaats 3. Men bood me het lijstduwersschap aan, maar dat lijkt me niet echt interessant. Ik ben na al die jaren gewoon van de koers te winnen, en van op die plaats lijkt me dat onmogelijk.”

Karlos Callens heeft dan maar zijn conclusies getrokken en houdt de eer nu aan zichzelf : na 25 mei is de nationale politiek voor hem een afgesloten hoofdstuk. “Uiteraard laat de hele gang van zaken bij mij wel een wrang gevoel achter. Ik ben de zoon van een veekoopman weet je, en voor mij is een woord een woord. Woordbreuk kan ik dan ook maar moeilijk verteren. Ik zet me voor 25 mei dus aan de zijlijn, de partij moet op mij niet rekenen en ik ben eens benieuwd waar mijn meer dan 11.000 stemmen van de vorige keer terecht zullen komen”.

Niettemin blijft Karlos Callens zich een echte liberaal tonen. “Ik zal de Open VLD geen stokken in de wielen steken. Ik blijf lid van de partij, en op plaatselijk vlak hoop ik met mijn Groep 82 nog lang een liberale wind te kunnen laten waaien over Ardooie !” (JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.