Karel Vandenbroucke wordt nieuw gemeenteraadslid voor CD&V

Karel Vandenbroucke in het skatepark in Poperinge. © MD
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandag 28 september zal Karel Vandenbroucke (30) in handen van voorzitter Isabel Lebbe de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid voor de CD&V. Partijgenote Myriam Maes deelde mee dat zij om medische redenen gedurende een minimale termijn van twaalf weken niet aanwezig kan zijn op de vergaderingen van de gemeenteraad en vervangen wil worden. Maes, die tijdens de vorige legislatuur voorzitter van de gemeenteraad was, ontbrak ook al tijdens de zitting van 31 augustus.

De eerste in aanmerking komende opvolger om het mandaat als raadslid op te nemen is Karel Vandenbroucke. Momenteel is hij lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Een paar legislaturen geleden zetelde zijn vader Jan voor de VLD in de gemeenteraad.

Mooie projecten

Karel Vandenbroucke werkt bij de UnitronGroup in Poperinge, daarvoor vier jaar als onderzoeker bij Universiteit Gent. Hij is getrouwd met Annelies Coertjens (werkt bij CLB Poperinge en Popsjot vrijwilliger).

Karel zet zich via Skate4All in voor de jonge skateboarders, en hij zamelt skateboards en laptops in voor kansarme jongeren. Hij was 13 jaar actief in het bestuur van jeugdhuis Den Couter, 12 jaar lid en 3 jaar leider bij Scouting Poperinge, FLAC Poperinge, 3 jaar op rij jobstudent (verantwoordelijke Popsjot) en deed drie maanden stage bij de Jeugddienst Poperinge. Hij is geïnteresseerd in de Poperingse hopcultuur, alpinisme, psychologie en ondernemen.

“Ik wil aan politiek doen in Poperinge, omdat ik geloof dat mijn visie en die van CD&V Poperinge de beste optie zijn voor onze stad. Het CD&V-bestuur heeft de afgelopen jaren heel veel mooie projecten verwezenlijkt, steeds met de bedoeling om ons leven beter te maken. En ik wil me met de volle goesting voegen bij dit ambitieuze team”, zegt Karel.

“Poperinge zit volledig in mijn lijf door zoveel mogelijk buiten te zijn in Poperinge en te genieten van de vele troeven die de stad te bieden heeft: natuur, hopcultuur, folklore, joviale mensen, sportinfrastructuur, lekker eten en lekker bier. Mijn beleidsprioriteiten voor de rest van deze legislatuur zijn duidelijke communicatie, een actief jeugdbeleid, een groene en propere stad, iedereen gezond en sportief en ruimte voor inspraak”, besluit Karel Vandenbroucke.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier