Kandidaat voorzitter Els Ampe (Open Vld) krijgt politie over de vloer in Knokke-Heist

Els Ampe © DC
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Kandidaat voorzitter voor Open Vld, Els Ampe kreeg donderdagmiddag de politie over de vloer in Knokke-Heist. Ze verblijft er al ettelijke weken, maar woont normaal in Laken. “Mijn man is hartpatiënt en behoort daarmee tot de risicogroep. Op doktersbevel moest hij uitwijken naar de zee”, klinkt het in een persmededeling.

De 41-jarige Els Ampe zag het levenslicht in Oostende. Daar groeide ze op en nadat ze afstudeerde als burgerlijk ingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel bleef ze er ook wonen. Maar ondertussen woont de kandidaat voorzitter al geruime tijd in Laken, samen met haar man en vier kinderen. Verblijven in Knokke-Heist is haar dan ook niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Iets wat Ampe toch deed, waarop ze gisteren enkele agenten over de vloer kreeg. Het politiebezoek kwam er na berichten in de media over haar verblijfplaats en viel bij Ampe niet in goede aarde.

In een videoboodschap bevestigt Ampe dat wat in de media verscheen ook klopt. “Zeven weken geleden, net voor de lockdown, ben ik met mijn familie naar de zee gekomen. Op doktersbevel moest mijn man naar zee. Hij is een zwaar hartpatiënt en daarmee ook risicopatiënt”, klinkt het in de videoboodschap. “Ik steun hem daarbij en blijf bij mijn familie. Wij zijn na de lockdown niet teruggekeerd naar Brussel. Wij verblijven hier in ons kot. Nu heb ik hier de politie op bezoek gekregen en dat verplicht mij om mijn privacy prijs te geven. Ik blijf mijn familie steunen, zij komen op de eerste plaats. Maar ik concentreer mij nog steeds op groeien na corona en de voorzittersverkiezingen voor Open Vld.”

Ampe vraagt ook om de privacy van haar familie te respecteren. In een tweet maakt ze nog eens duidelijk dat haar familie op de eerste plaats komt, maar gebruikte ze ook de hashtag ‘politiestaat’. Eerder verklaarde Ampe nog dat ze erg begaan is met mensen die lijden onder de crisis. De verkiezingen voor het voorzitterschap van de liberalen gaan door op 18 mei.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.