Kamerlid Tanguy Veys trekt Vlaams Belanglijst in Blankenberge

Redactie KW

Vlaams Belang-Kamerlid en Gents sterkhouder Tanguy Veys wordt lijsttrekker in Blankenberge. Dat is maandag bekendgemaakt. Eerder was reeds uitgelekt dat Veys naar West-Vlaanderen zou verhuizen in het kader van co-ouderschap. Zijn ex-vrouw was naar Brugge verhuisd.

Tanguy Veys liet vorige week al vallen dat het Vlaams Belang in Blankenberge nog marge heeft. De partijafdeling van Blankenberge mikt op opnieuw 3 gemeenteraadszetels, wat volgens Veys geen onmogelijk opdracht is, zo liet hij in een mededeling verstaan.

Gent en provincieraad Oost-Vlaanderen

Veys zetelde van 1996 tot 2000 in de Gentse gemeenteraad en was nadien een decennium lid van de Oost-Vlaamse provincieraad, tot hij in 2010 tot volksvertegenwoordiger verkozen werd. Veys gold als één van de sterkhouders van het Vlaams Belang in Gent, dat af te rekenen kreeg met een zwaar conflict met de dissidenten van de Belfortploeg onder leiding van oud-Kamerlid Francis Van den Eynde en fractieleidster in de gemeenteraad Krisina Colen, die uiteindelijk begin vorig jaar uit de partij gezet werden.

(Belga, foto VB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.