Patrick Roose, SP.A-kandidaat op de lijst voor de Kamer is heel tevreden met dit resultaat. "Het is een duidelijk signaal dat we er als partij opnieuw staan. We zijn naar de gemeenteraadsverkiezingen toegestapt met een kartellijst met Groen. Nu hebben we het opnieuw alleen gedaan."

Griet Vanryckegem (N-VA) is ook heel tevreden met het resultaat van haar partij in Menen. Op de lijst voor de kamer wordt de partij met 22,8 % daar de tweede grootste partij. CD&V heeft 17,9 % van de stemmen - er stonden geen kandidaten uit Menen op de CD&V-lijst voor de kamer - terwijl Open VLD er 17,6 % heeft. Groen behaalde 7,2 %, het Vlaams Belang 6,3 en PVDA+ 3,2 %.

Het lijkt erop dat die trend zich niet doorzet op Vlaams niveau, maar daar is het nog even afwachten hoe de verschillende partijen het op gemeentelijk niveau hebben gedaan.

(CR)

Patrick Roose, SP.A-kandidaat op de lijst voor de Kamer is heel tevreden met dit resultaat. "Het is een duidelijk signaal dat we er als partij opnieuw staan. We zijn naar de gemeenteraadsverkiezingen toegestapt met een kartellijst met Groen. Nu hebben we het opnieuw alleen gedaan." Griet Vanryckegem (N-VA) is ook heel tevreden met het resultaat van haar partij in Menen. Op de lijst voor de kamer wordt de partij met 22,8 % daar de tweede grootste partij. CD&V heeft 17,9 % van de stemmen - er stonden geen kandidaten uit Menen op de CD&V-lijst voor de kamer - terwijl Open VLD er 17,6 % heeft. Groen behaalde 7,2 %, het Vlaams Belang 6,3 en PVDA+ 3,2 %. Het lijkt erop dat die trend zich niet doorzet op Vlaams niveau, maar daar is het nog even afwachten hoe de verschillende partijen het op gemeentelijk niveau hebben gedaan.(CR)