Kaaimannen nemen strand van Bredene in

Jelle D'hond en Edelbert Masschelein zijn de voortrekkers van de ludieke actie op het strand van Bredene. © JRO
Redactie KW

Langs het strand van Bredene werden toevallige passanten vrijdagmorgen opgeschrikt door een niet alledaags beeld.

Een groep van 80 kaaimannen had er postgevat op het strand. Gelukkig ging het niet om echte, maar om opblaasbare dieren. Het ABVV hield er een ludieke actie om het thema van rechtvaardige fiscaliteit onder de aandacht te brengen. “Het is en blijft één van onze belangrijkste thema’s”, vertelt Edelbert Masschelein, interprofessioneel diensthoofd. “Zowel België als Panama staan bekend als belastingparadijzen. Daarom dat we de voetbalwedstrijd van onze Rode Duivels tegen Panama van komende maandag willen aangrijpen om ons thema onder de aandacht te brengen.”

“Waar België bekendstaat voor zijn fiscaal gunstregime voor bedrijven, met constructies zoals de notionele interestaftrek, is Panama dan weer bekend van de Panama Papers”, vult Jelle D’hond, gewestelijk secretaris van de bediendencentrale, aan. “Hier kwam aan het licht dat het land meer dan 200.000 postbusbedrijven huisvest waarlangs belastingen ontdoken worden.”

Owngoals bij de vleet

“Al supporterend voor onze Rode Duivels, willen we de Belgische regering oproepen om een echt fiscaal rechtvaardig beleid te voeren. Met verschillende pogingen die op voorhand al aangekondigd waren om te falen, zoals bijvoorbeeld de Kaaimantaks of de speculatietaks, blijft een echte kentering dode letter. Owngoals, om in het voetbalthema te blijven. Ook supporteren we voor ons land om op Europees niveau een tandje bij te steken en niet enkel het minimum opgelegde uit te voeren. Wij moeten als Belgen toch beter kunnen“, besluit Erik Van Deursen, provinciaal secretaris ABVV West-Vlaanderen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier